Регионално управление на образованието - Монтана
РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - МОНТАНА

ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ

УЧИЛИЩАТА, ОСЪЩЕСТВЯВАЩИ ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ В ОБЛАСТ МОНТАНА, ОТБАЛЯЗВАТ ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ 16 – 20 МАЙ 2022 ГОДИНА

През настоящата 2022 година Европейската седмица на професионалните умения ще се проведе в периода 16 – 20 май в цяла Европа, като фокусът е „зеления преход“. Темата е в съответствие с ангажимента на Европейската комисия да предприеме на необходимите стъпки до 2050 година Европа да стане въглеродно неутрална.
Шестото издание на Европейската седмица на професионалните умения е седмицата, в която се организират събития на местно, регионално, национално ниво и на ниво ЕС, свързани с популяризиране на професионалното образование и обучение и даващи възможност за представяне на добри практики.
Събитията, организирани от Европейската комисия, ще се проведат на 18 и 19 май 2022 г. – включително наградите за постижения в ПОО VET Excellence Awards.
Подробна информация за различните инициативи и начини за включване може да бъде намерена на следния линк: https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/index_en
Желаещите може да участват в програмата или да посветят събитие на Европейската седмица на професионалните умения.
Във връзка с отбелязване на Европейската седмица на професионалните умения в област Монтана и популяризиране на ПОО, училищата осъществяващи професионално обучение, са инициирали различни събития и дейности – дни на отворени врати, срещи, демонстрации и др. в рамките на целия месец май.
Изготвен е график на дейностите за популяризиране на ПОО, посветени на „Европейската седмица на професионалните умения”, организирани от училищата на територията на област Монтана, осъществяващи ПОО.
В дейностите се включват работодатели-партньори на училищата в реализирането на ПОО.
В инициативите, срещите, дните на отворени врати, посещенията във фирми и другите дейности за популяризиране на ПОО могат да се включат не само ученици, обучавани по специалности от професии, но и техните родители, ученици от основни и средни училища във връзка с тяхното професионално и кариерно ориентиране.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Skip to content