РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - МОНТАНА

МЛАДЕЖКА НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА В МОНТАНА

На 27.10.2022 г. в Регионална библиотека „Гео Милев“ – гр. Монтана се проведе „Младежка нощ на литературата“.
Събитието е първото по рода си в България и е съвместна инициатива на Регионално управление на образованието – Монтана и РБ „Гео Милев“. Начинанието има за цел да насърчи читателския интерес и да формира и надгради интелектуална, емоционална и морална култура сред учениците.
В инициативата се включиха ученици от II СУ „Н. Й. Вапцаров“, VI СУ “Отец Паисий“, ПГЛП, ПГТЕ „Христо Ботев“ и ПГСАКН „Проф. арх. Ст. Стефанов“.
Г-жа Снежана Стоянова, завеждащ отдел „Читални“ на РБ „Гео Милев“, запозна аудиторията с формата на инициативата, който се доближава до провежданата от години в България „Европейска нощ на литературата“.
В първото издание на „Младежка нощ на литературата в“ в Монтана, учениците четоха откъси от съвременни български автори – „Кръв от къртица“ от Здравка Евтимова, „Сляпата Вайша“ от Георги Господинов, „Майките“ от Теодора Димова, „Две луни“ от Елена Павлова и „Софийски магьосници“ от Мартин Колев.
В края на вечерта г-н Иван Ликов, ст. експерт по БЕЛ в РУО – Монтана, благодари на РБ „Гео Милев“ за перфектната организацията, на учениците и преподавателите за проявената активност и сподели желанието си тази инициатива да се превърне в традиция.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Skip to content