РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - МОНТАНА

МЛАДЕЖКА НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА

На 21.03.2023 г. в Регионална библиотека „Гео Милев“ – гр. Монтана се проведе второто издание на инициативата „Младежка нощ на литературата“.
Инициативата е първа по рода си в България и е съвместно начинание на Регионално управление на образованието – Монтана и РБ „Гео Милев“. Форумът има за цел да насърчи читателския интерес и да формира и надгради интелектуална, емоционална и морална култура сред учениците.
С поетическо четене и изложбата, по случай 130 – годишнината от рождението на Елисавета Багряна, учениците от ФСПГ „Васил Левски“; II СУ „Н. Й. Вапцаров“, ПГСАКН „Проф. арх. Стефан Стефанов“ и ПГТЕ „Христо Ботев“ отбелязаха Световния ден на поезията и превърнаха вечерта в празник на словесното изкуство.
Поетичната вечер под надслов „Вечната и святата“ откри г-жа Снежана Стоянова, завеждащ отдел „Читални“ на РБ „Гео Милев“, а след това участниците се насладиха на биографичен филм за драматичния живот на Багряна.
Събитието продължи с поетично четене на част от творчеството на Елисавета Багряна и учениците успяха да се докоснат до интимната душевност на автора – съчетание между традиция и модерност.
В края на вечерта г-н Иван Ликов, ст. експерт по БЕЛ в РУО – Монтана, благодари на екипа на РБ „Гео Милев“ за перфектната организацията, на учениците и преподавателите за проявената активност и сподели желанието си „Младежка нощ на литературата“ да се превърне в ежегодно събитие.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Skip to content