РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - МОНТАНА

НАГРАЖДАВАНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА – ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА“,ОРГАНИЗИРАН ОТ ГЛАВНА ДИРЕКТИЦИЯ „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“

На 13 октомври 2023 г. на тържествена церемония в Националния дворец на децата, гр. София са наградени победителите в конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ – 2023 г.
Конкурсът се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, като съорганизатори са Национален дворец на децата при Министерство на образованието и науката, Национална художествена академия, Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“, Български червен кръст, фондация „Четири лапи“ и Съюз на пивоварите в България. Проявата е посветена на Международния ден за намаляване на риска от бедствия и тазгодишната му тема „Борба с неравенството за устойчиво бъдеще“.
Ученици от две училища от област Монтана са класирани на призови места и наградени на церемонията – Йоана Якимова, ученичка в VII клас на Първо ОУ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Берковица – класирана на първо място в своята група и Ангел Иванов, ученик в VII клас на Трето ОУ „Д-р Петър Берон“, гр. Монтана – класиран на трето място в съответната група.
Йоана Якимова е наградена лично от зам. министъра на вътрешните работи Кирил Ценкин и от директора на Главна дирекция ПБЗН гл. комисар Александър Джартов, а Ангел Иванов – от гл. комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН.
Конкурсът е една от основните дейности на ГДПБЗН по обучение на подрастващите, в която ученици от област Монтана се включват ежегодно. Целта му е чрез изобразителното изкуство учениците да повишат информираността си за рисковете от бедствия и пожари и начините на поведение и действие при тях.
С картините от конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“, от 2018 г. се организира благотворителна продажба от ГДПБЗН, като средствата от закупените картини се даряват за подпомагане на децата на загинали или пострадали при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители. Йоана и Ангел, както и всички победители, са дарили своите картини за участие в благотворителен търг.

Честито на талантливите деца!
Пожелаваме им здраве и много успехи!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Skip to content