РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - МОНТАНА

ОТКРИТ Е НОВ КАБИНЕТ ПО КОЗМЕТИКА В ПРОФЕСИОАНЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ – МОНТАНА

На 07 ноември 2023 г. в Професионална гимназия по лека промишленост – Монтана по Национална програма „Професионално образование и обучение“ 2023 модул 1 „Модернизиране на материално-техническата база“ е открит нов кабинет по козметика.
Новият кабинет е оборудван със съвременна техника: комбиниран апарат за водно дермабразио и скин анализатор, мултифункционален апарат за безиглена мезотерапия, 5D апарат за кавитация, RF, вакуум, биостимулация и масаж и много други нови апарати, обзавеждане и консумативи, с която професионалното образование и обучение на учениците се превръща в привлекателна територия за учене.
Достъпът на учениците до най-новите технологии и придобиването на умения за работа с тях ги мотивира да са активни, улеснява достъпа им до пазара на труда, изгражда търсещи, знаещи и компетентни специалисти в сферата на козметиката. Новооткритият кабинет провокира интереса не само на учениците от професия „Козметик“, но и на всички останали ученици.
Едно от изискванията за реализиране на Модул 1 „Модернизиране на материално-техническа база“ от НП „Професионално образование и обучение“ е съфинансиране, което е не по-малък от 10% от общата стойност на проекта. Кабинетът стана реалност благодарение на ползотворното сътрудничество и подкрепа на училището от „Christian of Roma Group” ООД – фирма лидер в козметичния сектор. Фирмата предоставя безвъзмездно (дарява) на училището два специализирани електрически уреда.
На събитието присъстват представители на РУО – Монтана, управители на козметични салони – партньори на училището, гости от други училища, учители, ученици.
В кабинетът по козметика учениците ще могат да изпълнят със съдържание мотото на училището „Ние създаваме красота“.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Skip to content