РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - МОНТАНА

УЧЕНИЧКА ОТ МОНТАНА С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

В навечерието на Великденските празници в ОУ „Н. Й. Вапцаров“ с. Селановци беше проведено IX издание на Националния конкурс „Малкият принц“. Целта на конкурса е да се даде шанс за творческа изява и нестандартно детско мислене, провокирано от вечната мъдрост на „Малкият принц“ на Екзюпери.

Конкурсът се провежда в два етапа. В първия етап се изисква да се напише съчинение на тема: „Пустинята е хубава – каза малкият принц – защото крие някъде кладенец…“, а право на участие във втория етап придобиват 15 ученици от цялата страна с най-оригинални есета.

В своето първо участие, ученичката на II СУ „Никола Вапцаров“, гр. Монтана – Кристин Георгиева, впечатли състава на журито със своите оригинални философски размисли на тема: „Много по-мъчно е да съдиш сам себе си, отколкото да съдиш другите. Ако можеш да съдиш себе си правилно, значи ти си истински мъдрец“.

В оспорвана надпревара, талантливата възпитаничка на г-жа Татяна Езекиева, спечели специалната награда на конкурса и беше удостоена с грамота и медал. РУО – Монтана поздравява Кристин за успеха, като и пожелава да бъде все така упорита и да превръща ученето в страст.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Skip to content