РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - МОНТАНА

УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА НАГРАДЕНИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛЕН УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „НАСЛЕДНИК СЪМ НА …“

Националният ученически конкурс „Наследник съм на …“ се организира от Министерството на отбраната и Централно военно окръжие съвместно с Министерството на образованието и науката, Регионалните управления на образованието и Съюза на ветераните от войните на България и е част от националните чествания на 110 години от Балканските войни.

Целите на конкурса са да се насочи вниманието на учениците към съхраняване на родовата историческа памет, да се провокира интересът им към славното българско военноисторическо минало и героизма на българския войник, да се възпитават учениците в родолюбие, човечност, патриотизъм, толерантност и не на последно място да се даде възможност за творческа изява на учениците.

На 12 март 2024 година в РУО – Монтана бяха наградени трима от участниците в конкурса: Евелина Михайлова, VII клас, I място в първа възрастова група и Андреа Илиева, VI клас, II място в първа възрастова група – ученици на Второ ОУ „Константин Фотинов“, град Лом и Дейвид Маринов, ХI клас, II място във втора възрастова група – ученик на Второ СУ „Никола Йонков Вапцаров“, град Монтана.

Грамотите и наградите бяха връчени от майор Васил Цурински, началник на Военно окръжие II степен – Монтана, Димитър Тихолов, председател на областния управителен съвет на Съюза на ветераните от войните на България и г-жа Трайка Трайкова, началник на Регионално управление на образованието – Монтана.

Екипът на РУО – Монтана благодари на наградените участници и техните учители и им пожелава да пазят и развиват чувството си за дълг пред Отечеството. Успех на отличените!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Skip to content