РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - МОНТАНА

УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ МОНТАНА С ГРАМОТИ ОТ КОНКУРС ЗА ЕСЕ „МОИТЕ ПРЕДСТАВИ ЗА ДОБРОВОЛЦИТЕ, ПОМАГАЩИ ПРИ БЕДСТВИЯ И ПОЖАРИ“

За втора поредна година, по повод отбелязването на Международния ден на доброволеца, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в партньорство с Министерство на образованието и науката и Националната асоциация на доброволците в Република България, организираха конкурс за есе на тема „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“.

Основните цели на форума са популяризиране на дейността на доброволните формирования в Република България и привличането на лица на възраст между 16 и 18 години в каузата на доброволчеството и тяхното бъдещо участие в доброволните формирования.

Конкурсът придоби широка популярност и в тазгодишното издание на форума се включиха 172 младежи от цялата страна. С оригиналност и разнообразие на идеите, участниците в конкурса заявиха своята гражданска позиция и  ангажираност в популяризирането на дейността на доброволните формирования в България.

На 20 февруари 2024 г., на участниците в конкурса от област Монтана бяха връчени почетни грамоти.

Учениците от Лесотехническа професионална гимназия – Берковица: Петя Любомирова, Георги Петров и Румен Григоров бяха наградени от представителите на РДПБЗН – Монтана, РУО – Монтана и община Берковица.

Ученичката от Финансово-стопанската професионална гимназия „Васил Левски“ – Монтана Мая Асенова бе наградена от началника на РУО – Монтана. Успех на участниците в бъдещите им творчески изяви!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Skip to content